Jan Huijbers

Jan Huijbers


Hoe begon ik aan fotografie ?

Zoals iedereen eigenlijk wel maakte ik vanaf dat ik een jaar of twintig was regelmatig al foto's. Maar dat bleef

meestal beperkt tot vakantiekiekjes en zo nu en dan tijdens verjaardagen of andere gebeurtenissen. 

Maar ik vond het leuk en langzaamaan breidde zich dat uit. Zeker toen de digitale fotografie in opkomst kwam en je niet meer afhankelijk was van rolletjes met 24 of 36 opnamen.

Omdat ik altijd al veel van mijn vrije tijd doorbracht in de natuur en daarbij ook nog aan sport deed lagen daar ook mijn foto onderwerpen. Op internet kon je veel informatie opdoen en door te kijken

en te vragen hoe anderen het deden kon ik mijn eigen vaardigheden ook op een hoger niveau brengen. Ook toen ik me van een goede camera met de nodige lenzen had voorzien kon ik echt vooruit. 

Echt mijn ei kan ik kwijt als ik bezig ben met macro fotografie. Onderwerpen genoeg en vaak dicht bij huis in de natuur: vlinders, juffertjes en libellen, bloemen en paddenstoelen. 

Met regelmatig uitstapjes naar de sportfotografie - en dan voornamelijk atletiek en wielrennen - had ik mijn draai in de fotografie wel gevonden.

Om mijn foto's ook met anderen te delen en daar dan commentaar en reacties op te krijgen heb ik me in 2010 aangemeld bij FEGG Gemert.

Hierbij enkele van mijn foto's van de laatste tijd. 


Jan Huijbers