Expositie

PERSBERICHT

Donderdag 24 januari 2019

Jaarlijkse expositie fotoclub FEGG in KunstLokaal

In de maand februari houdt de Foto Expressie Groep Gemert (FEGG) haar jaarlijkse clubexpositie in KunstLokaal aan de Vondellaan 49 in Gemert. De officiële opening van de tentoonstelling is op zondagmiddag 3 februari tussen 14.00 en 17.00 uur.

Evenals vorig jaar treden tijdens deze middag muziekleerlingen van KunstLokaal op onder leiding van accordeon- en pianodocente Mayke Hendriks. Verder zijn op deze openingsmiddag fotografen van de FEGG aanwezig om hun werk toe te lichten en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Naast vrij werk van de 27 leden van de club wordt de serie ‘De Rode Draad’ getoond. Dit is een fotoreeks die in de loop van het clubseizoen wordt opgebouwd rond een opdracht. Dit jaar maakten de leden een foto die geïnspireerd was op een gedicht van cabaretier Jochem Myjer.

Het clubseizoen loopt elk jaar van september tot juni en omvat achttien clubavonden. Daarop bekijken en bespreken de leden elkaars werk. Verder houden ze in de loop van het jaar enkele excursies en workshops. Ook neemt de FEGG sinds haar oprichting in 1989 elk jaar deel aan de Bondsfotowedstrijd van het Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie – kortweg Fotobond. De Gemertse fotoclub eindigde daarbij in de afgelopen jaren tussen circa 170 clubs uit het hele land in de middenmoot.

De tentoonstelling van de FEGG in KunstLokaal is na de officiële opening op 3 februari de hele maand te zien op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur.

FOTOBIJSCHRIFT:

Deze foto maakt deel uit van een serie portretten van Geert van der Sanden die wordt getoond op de clubtentoonstelling van de Foto Expressie Groep Gemert in KunstLokaal in februari.

========================================================================

Geachte redactie, voor een toelichting op dit persbericht kunt u contact opnemen met Paul Verhees, tel. 0653797102 of paulverhees@upcmail.nl